Μήνας εφηβείας εκδόσεων Πατάκη-μέρος Α’

 In Για παιδιά, Εκδηλώσεις

Η γκαλερί του Thomas Crown για 2 μόνο ώρες, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, μετατράπηκε σε ιδιωτική συλλογή Απόστολου και Ουρανίας Πιατσέβολα.

Το Mastermind με μεγάλη χαρά και τιμή συμμετέχει στον #MinasEfiveias2017 των Εκδόσεων Πατάκη.

15 έφηβοι ανακάλυψαν τι κρύβεται πίσω από την κλοπή ενός αρχαίου δαχτυλιδιού. Και πώς αυτή η κλοπή σχετίζεται με το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι, με τον γορίλα που ήθελε να το κάνει δικό του (το φεγγάρι), την τίγρη του κάδρου που τη λένε Τζουν και τις χρυσόμυγες της Πένι Λι!

Αφήσαμε στην άκρη τον ορθολογισμό μας και βουτήξαμε μαζί με την συγγραφέα Ελένη Κατσαμά,  στον γεμάτο εκπλήξεις κόσμο του βιβλίου της  “Γορίλλας στο φεγγάρι” !
#books_are_dangerous

12 8

9

Ο υπεύθυνος του τμήματος εκδηλώσεων των Εκδόσεων Πατάκη Κος Δικαίος Χατζηπλής, συνομιλεί με τις μαθήτριες για το …ταξίδι του βιβλίου προς τον εκδοτικό οίκο, για την πορεία του βιβλίου αργότερα αλλά και για πολλά άλλα που αφορούν στην απόλαυση της ανάγνωσης.

1

6

“Δεν ήταν όνειρο, ήταν εκεί, μπορούσα να το αγγίξω! Πήρα στα χέρια μου το Δαχτυλίδι και το περιεργάστηκα, αυτή τη φορά στο φως της ημέρας. Δεν είχα δει ποτέ τίποτε παρόμοιο.Και τώρα; Έπρεπε να το παραδώσω; Πού; Δεν ήταν ασφαλές να το επιστρέψω στις ανασκαφές, από εκεί είχε κλαπεί, ούτε στην αστυνομία, το υπουργικό ζευγάρι είχε μεγαλύτερη δύναμη….” (Γορίλλας στο Φεγγάρι, Ελ. Κατσαμά, Εκδ. Πατάκη) . Το δαχτυλίδι, κατασκεύασε ειδικά για την εκδήλωση το Handmade Art by Vasilis Michopoulos.

10

14

11 2

3

4

Η …Τζουν, η τίγρης από το κάδρο του βιβλίου, σε κάδρο στην γκαλερί. Κάτι είχε να αποκαλύψει στους ερευνητές της υπόθεσης!

 

5

Ο χάρτης του χωριού όπου εξελίσσεται η ιστορία, βοήθησε στην ροή της αποστολής!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το βιβλίο και τη συγγραφέα.

 

Recommended Posts